Tare mult îmi place perioada asta a anului în care, odată cu vremea, se dezgheață și sezonul evenimentelor. Așadar, să vedem cu ce ne delectăm:

  • Astăzi începe Bookfest și cam e musai să treceți pe acolo. Intrarea e liberă, cărți sunt multe și, dacă aveți noroc, vă întâlniți și cu câțiva scriitori. Eu aș vrea să ajung la întâlnirea cu Olivia Steer, care își lansează cartea “Dulciuri de poveste”, dar nici dacă se aliniază planetele cum trebuie nu cred că îmi ajunge timpul… Oricum, vedem.
  • Între 1 și 5 iunie se desfășoară Portret de Copil, inițiativă Foto Union. După 2 ani consecutivi în care am fost la Portret de Familie, m-aș duce cu mare drag, dar nu am copil și nici timp să-l fac până sâmbătă ;) Așadar, dacă vă încadrați în categoria părinților, nu ratați Portret de Copil!
  • Nu se putea să treacă săptămâna fără o noapte albă. De data aceasta este vorba despre Noaptea Literaturii Europene, care va fi chiar astăzi, 29 mai, fiind incluse în traseu 13 institute culturale şi ambasade. Așadar, s-o facem albă!
  • În desfășurare este și Festivalul Italian. A început pe 11 mai și ține până pe 30 iunie. Se lasă cu muzică, teatru, cultură, dar si artă culinară, deci e de mers!